Waarom een walkie talkie gebruiken als je een mobiel hebt? Een walkie talkie (ook wel portofoon genoemd) is een handig, draadloos toestel waarmee je met elkaar kan communiceren zonder netwerk. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van radiofrequentie en dat is kosteloos. Voor professionele, de meer geavanceerde portofoons is vaak een vergunning nodig. In dit artikel beperken wij ons tot eenvoudige toestellen die je zonder vergunning mag kopen en gebruiken.

 

Waarvoor zijn eenvoudige walkie talkies geschikt

Een walkie talkie is heel erg handig op de camping, als je samen met je vrienden gaat motorrijden, op wintersport, bij bepaalde outdoor activiteiten, in grotere winkels en in de horeca, maar ook voor bedrijfshulpverleners (BHV-ers).

Het bereik van eenvoudige walkie talkies

Houd er wel rekening mee dat de tien kilometer bereik die je soms beloofd wordt, in de praktijk vaak niet juist is. In de bebouwde kom is het bereik veelal niet meer dan een paar straten en in open veld zal dit variëren tussen de vijfhonderd meter en een paar kilometer. Wil je een groter bereik dan zal je toch echt een professionele portofoon moeten aanschaffen, waarvoor je wel een vergunning nodig hebt. Hieraan zijn natuurlijk ook weer extra kosten verbonden.

Waar kan ik walkie talkies bestellen?

Voor eenvoudige portofoon is het beste adres Firecom. Zij hebben een zeer uitgebreid aanbod aan walkie talkies en toebehoren en zij zijn experts op dit gebied. Voor een goed advies kan je daarom ook uitstekend bij hen terecht.

Neem contact op met Firecom

Voor vragen of advies bel je met 085-4011980 of je stuurt een e-mail (info@firecom.nl). Je kan ook een contactformulier invullen op hun website (contact). Firecom is gevestigd in Lekkerkerk, op de Randweg nummer 10.