Maak jij je altijd zorgen dat er iets mis kan gaan binnen het huis? Wat als er brand uitbreekt? Of iemand inbreekt? Dit zijn situaties die niemand wilt meemaken. Om jouw zorgen gerust te stellen hebben wij een aantal tips voor je! 

Brandveilig

Een huis dat in brand vliegt is natuurlijk iedereens nachtmerrie. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat er brand in jouw huis komt: 

  • Zorg voor een brandblusser
  • Vergeet ook niet een blusdeken 
  • Vervang je gasfornuis met inductie

Een brandblusser is uiteraard een noodzaak, want áls er brand komt wil je het zo snel mogelijk kunnen blussen. Op het gasfornuis werkt een brandblusser niet ideaal, dus dan is het handig om een blusdeken te hebben. Wil je brand in de keuken helemaal uitsluiten? Vervang dan je gasfornuis met een inductie plaat. Zo voorkom je gaslekkages in je keuken en kun je met een gerust hart koken. 

Natuurlijk kun je nooit 100% voorkomen dat er een brand ontstaat in jouw huis. Als er brand ontstaat is het belangrijk dat je meteen op de hoogte bent. Zorg dus ook voor een brandmelder in jouw huis. Zo kun je snel ingrijpen en de schade beperken. Let op: zorg ook voor tweejaarlijks cv onderhoud om de brandveiligheid te waarborgen. 

Inbrekers

Brand is helaas niet het enige gevaar, zo kun je ook te maken krijgen met inbrekers. Gelukkig zijn er veel maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat jouw huis een target wordt. De welbekende raampje dicht, lichtje aan en deur op slot is altijd goed om te volgen. Zorg ervoor dat je een inbreker geen kans geeft om zomaar binnen te komen. Als er een licht aan is gaan ze er al vanuit dat iemand thuis is. Dan wordt er ook minder ingebroken. Wil je echt zeker zijn dat niemand je huis binnen komt? Dan kun je voor extra sloten zorgen en een alarmsysteem. Zodra de inbrekers door hebben dat er een alarmsysteem aanwezig is, wordt de kans dat ze toch inbreken een stuk lager. 

Je kunt bij je alarmsysteem ook een nepcamera installeren om de inbrekers te foppen! Vaak kun je ook stickers verkrijgen, waarbij er vermeld staat dat er een alarmsysteem aanwezig is. Zo blijven die inbrekers wel uit de buurt van jouw huis! 

Door deze tips te gebruiken maak je jouw huis weer een beetje veiliger. Zo heb je minder zorgen en kun je meer genieten van jouw huis!