Als je zoekt naar een ecologisch adviesbureau, zit je bij BTL op de juiste plek. Zij kunnen je ondersteunen met natuurontwikkeling, ecologisch monitoren, beekherstel, ecologische uitvoeringsbegeleiding, biodiversiteitsadvies, veldinventarisatie, veldonderzoek, GIS-dataverwerking en -analyse en ontheffing en vergunning Wet natuurbescherming. Dit ecologisch adviesbureau van BTL heeft dus een breed aanbod aan wat ze kunnen betekenen. Dit kunnen zij doen omdat ze al sinds 1962 bestaan en experts zijn op het gebied van groen en ecologie. Een ruim team van experts op het gebied van ecologie vormt het ecologisch adviesbureau van BTL.

Taken van het BTL team van ecologen

Als je het BTL ecologisch adviesbureau inschakelt, krijg je praktische oplossingen waarbij meerwaarde gecreëerd wordt. Hierbij wordt samen met jou nagedacht over wetten en regels en het herstel, beheer en de ontwikkeling van natuur. Je kunt bij het ecologisch adviesbureau terecht voor alles van ontwerp tot realisatie. Onderzoek, ontwerp, de uitwerking van natuurambitie, maatregelen en een ecologische visie vallen allemaal onder de taken van het team ecologen van BTL. Voor bouwprojecten kun je het team ook inschakelen. Zij kunnen je begeleiden op ecologisch gebied, wat noodzakelijk is, omdat je in veel gevallen rekening moet houden met het grondgebied.

De extra zorg van BTL

Voor ieder plan in de buitenruimte moet rekening gehouden worden met de Wet natuurbescherming. Dit is zo sinds begin 2017. Het BTL ecologisch adviesbureau is hier dan ook welbekend mee. Zij kunnen met deze en andere relevante wetten rekening houden in ontwerp, advies en realisatie. Biodiversiteit is aan het af nemen en dat brengt risico’s. Het ecologisch adviesbureau helpt met het behouden of uitbreiden van de biodiversiteit op jouw terrein, inclusief monitoring.