Hoewel het soms kan lijken alsof je muizen niet tegen kunt houden, is het toch zo dat je er wel voor kunt zorgen dat je woning minder aantrekkelijk wordt voor muizen. Zo is het bijvoorbeeld zo dat muizen natuurlijk bezig zijn met overleven. Om te overleven hebben ze voedsel en water nodig. Dit kunnen ze in het wild vinden, maar het is ook mogelijk om op andere manieren aan voedsel en water te komen. Als jij je woning namelijk niet goed schoon houdt, kan het heel goed zo zijn dat muizen er vanzelf op af zullen komen. Muizen bestrijden in huis is iets wat je zo veel mogelijk wil voorkomen, want het kost moeite en geld, dus kan het de moeite waard zijn om een aantal zaken te ondernemen die de kans op muizen in huis kan verkleinen.

Opgeruimd en schoon

Zoals hiervoor ook al kort is gezegd, is het van groot belang dat je een beetje let op hoe opgeruimd je woning is. Als je namelijk etensresten laat slingeren en niet vaak genoeg met een stofzuiger en dweil schoonmaakt, kan het zo zijn dat je ongewild muizen aantrekt. Dit is natuurlijk niet wat je wil. Een opgeruimde en schone woning is dan misschien wel een beetje moeite om voor elkaar te krijgen, maar achteraf zul je hier maar wat blij mee zijn. Het is namelijk niet alleen maar goed om muizen bestrijden in huis te voorkomen, maar het is ook gewoon fijn om in een opgeruimde woning te leven.

Ga slim om met etensverpakkingen

Verder is muizen bestrijden in huis ook goed te voorkomen als je er gewoon voor zorgt dat je eten niet makkelijk te bereiken is. Je kunt je woning namelijk heel goed schoonhouden, maar als je alsnog allerlei eten in het open hebt liggen, dan wordt het voor muizen nog steeds gemakkelijk om lekker iets te knagen te pakken. Zelfs als je het idee hebt dat muizen een bepaald soort voedsel nooit zullen eten, kan het alsnog slim zijn om de etensverpakkingen toch een beetje te verstoppen. Dit kan bijvoorbeeld in een afgesloten kast of je kunt het eten bewaren in potten die je kunt dichtdoen. Op die manier kunnen muizen jouw eten niet zo gemakkelijk bereiken.

Muizen bestrijden in huis: Dicht kiertjes en gaatjes

Verder is muizen bestrijden in huis pas een optie als je ook echt last hebt van muizen in huis. Je kunt er ook voor zorgen dat muizen überhaupt niet bij jouw woning binnen kunnen komen. Dit klinkt misschien heel lastig, maar toch is het vaak slechts een kwestie van een paar kiertjes en gaatjes dichten. Loop eens een rondje om je woning en vul alles gaatjes en kiertjes, zodat muizen daar geen gebruik meer van kunnen maken om binnen te komen.

Muizen bestrijden in huis kun je zelf

Of je nu niet bang bent voor muizen of als je wel heel erg bang bent voor ongedierte, je kunt toch altijd zelf muizen bestrijden in huis. Door eens wat onderzoek te doen naar manieren om van muizen af te komen, kun je al de spullen die je nodig hebt een keertje aanschaffen.

Heb je nog vragen? Klik hier voor antwoord op al je vragen.